Skip to main content

Lopp 2
7 Global Creation galopperade senast och hade nog inte sin bästa dag. Vi har inte hittat några fel och hon känns fin i jobben och vi provar att starta igen. Nu fick hon spår långt ut och att vinna blir kanske svårt.

Lopp 3
9 Game Brodde var fyra senast i ett kval till Kungapokalen och var godkänd. Han fick stryk av riktigt bra hästar och formen är bra. Den långa distansen är inget problem och han borde vara långt fram.

10 Windmill Jam fick ett tufft lopp senast på Jägersro men kämpade väl. Han går upp en klass och möter tuffare motstånd men han är mycket kapabel och ska hävda sig väl även denna gång. 2 640 meter fungerar bra och jag hoppas på högt utgångstempo.

Lopp 5
2 Vinci Nice har vunnit de två senaste loppen och gjort riktigt fina lopp. Han möter tuffare motstånd den här gången men det blir spännande att spänna bågen. Lång distans hanterar han bra och i fjol var han fyra i Kungapokalen den här tävlingsdagen.
Getingbetyg: 2
Vagn: Amerikansk.
Huvudlag: Halvstängt.
Balans: Skor.

Lopp 5
5 Mellby Korall gjorde det jättebra i försöket och blir bättre för varje start. Hon borde leverera en jättebra insats men motstånd saknas verkligen inte i finalen av Drottning Silvias Pokal. Hon är bara medelsnabb den första biten. Om det stämmer kan hon vara ett platsbud.
Getingbetyg: 2
Vagn: Amerikansk.
Huvudlag: Norskt (första gången).
Balans: Barfota.

6 Stens Retantion var riktigt fin i försöket och hade mått bra av loppet inför kvalet. Hon svarade för en bra insats och hade gått framåt formmässigt efter årsdebuten. Hon kommer säkert gå bra igen och får i första hand jaga en bra peng. Stens Retantion är rätt rask från början.
Getingbetyg: 2
Vagn: Amerikansk
Huvudlag: Halvstängt.
Balans: Barfota.

Lopp 7
5 Winner Brodde har skött sig riktigt bra och gjort två fina insatser i år. Motståndet är lite tuffare men han har gått framåt av loppen och nu plockar vi av skorna. Första gången han gick barfota var han riktigt fin. Han är även hoppat utan skor men det berodde på att han inte hade sin bästa dag.
Getingbetyg: 4
Vagn: Vanlig.
Huvudlag: Norskt.
Balans: Barfota.

9 Hardcore D.K. var helt okej i skymundan i comebacken och ska vara vassare den här gången. Han är kanske inte i toppform än men det finns mycket utvecklig i honom.
Han kan vara med bland de tre främsta och det blir rycktussar för första gången.
Getingbetyg: 2
Vagn: Vanlig.
Huvudlag: Öppet.
Balans: Barfota bak.

Lopp 8
1 Dancer Brodde har gjort allt rätt en längre tid och vann på bra vis i försöket. Det blir tuffare i finalen men Dancer Brodde ska ändå räknas med segerchans.
Utgångsläget blev det jag önskade och han har visat att han är mycket startsnabb och jag ser gärna en repris på finalen av Breeder´s Crown i fjol då vi ledde runt om.
Getingbetyg: 4
Vagn: Vanlig.
Huvudlag: Halvstängt.
Balans: Barfota bak.

Lopp 10
6 Karat River förlorade på målfoto senast och gjorde ett jättebra lopp. Det är första gången i livet han startar över kort distans och känslan på förhand är att han inte är gynnad av distansen. Det är vingelläge men om det löser sig är han med där framme.
Getingbetyg: 4
Vagn: Vanlig.
Huvudlag: Norskt.
Balans: Barfota.

I samarbete med: